دیدگاه
پوهنحی اقتصاد پوهنتون غرجستان با توجه به اهداف استراتژیک دانشگاه می کوشد تا سال 1403 به یک پوهنحی معتبر در سطح کشور تبدیل شود.
مأموریت
مأموریت پوهنحی اقتصاد پوهنتون غرجستان ارائه، ترویج و تولید دانش به روز مبتنی به بازار کار در عرصه اقتصاد – اداره وتجارت با هدف پاسخگوی به نیاز های جامعه می باشد.
دانشکده اقتصاد دانشگاه غرجستان یکی از پر اقبالترین دانشکدههای دانشگاه میباشد که تقریبا یک سوم از محصلان در این پوهنحی مشغول تحصیل هستند. این دانشکده همزمان با تأسیس دانشگاه غرجستان در سمستر بهاری سال تحصیلی 1389شروع به فعالیت نموده و دارای دو دیپارتمنت اقتصاد تجارتی و مدیریت تجارتی میباشد. دیپارتمنت اقتصاد تجارتی از بهار 1389 و دیپارتمنت مدیریت تجارتی از بهار 1391 شروع به فعالیتهای اکادمیک نموده اند.
- فارغ التحصیلان: پوهنحی اقتصاد در مدت 11 سال فعالیت آکادمیک، بیش از10 دوره فارغ التحصیل داشته که در حدود 1000هزار محصل را با سند لیسانس تقدیم جامعه نموده است. بر اساس فیدبک و بازخورد به دست آمده از محیط، خوشبختانه اکثر فارغ یافتهگان این پوهنحی مشغول به کار بوده و در سازمانهای دولتی و خصوصی، احزاب سیاسی و نیز در بازارکار و تجارت مصروف فعالیت و خدمت میباشند. عدهی از محصلان این دانشکده فعلا برای ادامه تحصیل در دانشگاههای معتبر منطقه و جهان مشغول تحصیل هستند2. اتاقهای تجارت و صنایع: پوهنحی اقتصاد با هدف تقویت و بهبود کیفیت آموزش به صورت منظم محصلین سمسترهای هفتم و هشتم خود را به اتاقهای تجارت و سرمایهگذاری به مدت یک ماه برای سپری نمودن دوره کارآموزی ارسال نموده و در ختم دوره، به محصلان گرامی توسط اتاقهای تجارت و سرمایه گذاری سرتفیکیت اهدا میشود3. بانکهای کشور: معرفی تعداد محدود از محصلان سمستر هشتم برای سپری نمودن دوره کارآموزی به بانکهای کشور مانند ده افغانستان بانک، پشتونی بانک و عزیزی بانک یکی دیگر از فعالیتهای مهم این دانشکده جهت بهبود دانش عملی و ارتقای ظرفیت محصلان دانشکده اقتصاد شمرده میشود که به صورت جدی مورد توجه قرار میگیرد4. سیمنارها، و ورکشابها: انجام سیمنارهای علمی، حداقل دو موضوع به روز اقتصادی و مدیریتی در هر سمتسر با هدف آشنایی بیشتر محصلان با مسایل و مشکلات جدید اقتصادی و مدیریتی کشور و همچنان برگزاری ورکشابها مانند؛ کیوکبوکس،کاربرد نرم افزاهای اقتصادی، پروپزال و کارگاه مونوگراف نویسی، پروژه سازی و فرایند اخذ پروژه، امنیت اطلاعات در زمینه نگهداری فایلهای شخصی، امنیت ایملها و امنیت حسابهای بانکی، کارگاه مقاله نویسی و پژوهشی برای استادان و روشهای نوین تدریس و آموزش الکترونیک از جمله فعالیتهای مهم این دانشکده در جهت بالا بردن سطح دانش و ارتقای ظرفیت محصلان و استادان شمرده میشوند5. تقدیر از استادان و محصلان برتر: به منظور ارج نهادن به مقام استاد و تقدیر از محصلان لایق، دانشکده اقتصاد طی مراسم رسمی از استادان برتر و محصلان ممتاز خود تقدیر مینماید.
پوهنحی اقتصاد در حال حاضر22 صنف درسی دارد که هر صنف، با ظرفیت متوسط30 نفر تنظیم شده است. صنفهای درسی، دارای فضای مناسب و آرام، نور کافی و امکانات آموزشی و کمک آموزشی مختلف شامل، پروژکتور، L.C.D متناسب با مضمون درسی میباشد.
استادان پوهنحی تماماً به سویه داکتر و ماستر بوده که پس از احراز توانمندی علمی از طریق ملاحظة سوابق آموزشی، کتابها، مقالات و مصاحبة علمی توسط شورای علمی دانشگاه، برای همکاری دعوت میشوند.
استادان در سه گروه استادان کدر تمام وقت، کدر پارتتایم و مدعو طبقه بندی میشوند که هر یک از استادان، با توجه به نیاز دانشگاه و پس از طی مراحل قانونی و اداری، در قالب یکی از گروههای فوق، به همکاری دعوت میشوند.
- پوهنحی اقتصاد در حال حاضر دارای 9 نفر کدر علمی با تخصصهای اقتصاد توسعه، اقتصاد پولی و بانکی، مدیریت تجارتی، مدیریت دولتی، مدیریت خط مشی و سیاست گذری، روش تحقیق، مدیریت مالی و حسابداری میباشد که در کنار اساتید کدر، بیش از 30 استاد مدعو نیز از رشتههای مختلف و متناسب با نیازمندیهای تدریسی، با پوهنحی همکاری مینمایند. لازم به ذکر است که اساتید پوهنحی اقتصد علاوه بر فعالیتهای تدریسی، در کمیتههای مختلف کاری از جمله کمیته کریکولم (با هدف به روز نمودن مضامین و برنامه های درسی مطابق سیستم کریدت) کمیته تضمین کیفیت و ارزیابی خودی (با هدف نظارت بر فعالیتهای علمی و آموزشی پوهنحی)، کمیته امتحانات (با هدف مشارکت در برنامه ریزی و برگزاری امتحانات پایانی در هر سمستر و ترتیب و تنظیم شقهها)، کمیته تحقیقات ( با هدف توسعه فعالیتهای علمی و تحقیقی)، کمیته نظم و دسپلین ( با هدف ایجاد نظم و رسیدگی به مشکلات پیش آمده میان استادان و محصلان)، کمیته الکترونیک ( با هدف به روز نمودن شیوههای تدریس و فهم بیشتر محصلان)، کمیته پلان ( با هدف تهیه و تدوین پلان استراتژیک دانشکدهها و دیپارتمنتها)، فعالیت مداوم و مستمر دارند و در کنار آن جلسات کدر علمی پوهنحی، به صورت هفته در میان به منظور بررسی وضعیت پوهنحی، پیشرفت برنامهها، رسیدگی به مشکلات استادان و محصلان، بررسی و تصویب موضوعات مومونوگرافها و موارد دیگر برگزار میگردد.