دیدگاه:
دیپارتمنت انجینیری نرم افزار در راستای رسیدن به اهداف دانشگاه غرجستان و دانشکده کمپیوتر ساینس تلاش دارد با ارائه آموزش های نوین و کاربردی در عرصه تکنالوژی های نرم افزاری به جایگاه شناخته شده در سطح ملی و منطقه ای دست یابد.
مأموریت:
مأموریت اصلی ما آموزش و آماده سازی انجینیران حوزه کامپیوتر و نرم افزار با تخصص، تعهد و مهارت های رهبری برای کار تخصصی و تحصیل در سطوح بالاتر از طریق ارائه خدمات آموزشی با استانداردهای جهانی و کمک به جامعه از طریق پیشرفت در زمینه های علوم کامپیوتر و انجنیری نرم افزار با نوآوری در آموزش و تحقیقات است.
اهمیت فوق العاده اطلاعات و معلومات برای بشر امروز و کمپیوتری شدن ابعاد مختلف زندگی، نیاز به طراحی و توسعه سیستم های نرم افزاری را در سرلوحه ضرورتهای زندگی عصر حاضر قرار داده است. به طوری که اطلاعات صحیح به ما کمک می کند تا پلان های انکشافی را درست تهیه و اجرا نماییم. دست یابی به اطلاعات صحیح بستگی به استفاده موثر وکارآمد از سیستم های کمپیوتری در دو بخش نرم افزاری (Software) و سخت افزاری (Hardware) دارد.
رشته انجینری نرم افزاری این امکان را فراهم می سازد که فارغين آن با بکارگیری اصول و روشهای علوم کمپیوتری و تجزیه و تحلیل های ریاضی به دیزاین، تحلیل ديتا و انکشاف سیستم های کمپیوتری بپردازند. پوهنحی کامپیوتر ساینس دانشگاه غرجستان با ایجاد این رشته در سال 1390، تلاش نموده است تا با تربیت نیروهای متخصص در رشته انجنیری نرم افزار، بر روند کمپیوتری کردن سیستم ها در کشور کمک کند.
- استفاده از کریکولم معیاری مصوب وزارت محترم تحصیلات عالی کشور؛
- به کارگیری استادان مسلکی این رشته که حداقل دارای درجه ماستری تخصصی از پوهنتون های معتبر جهان؛
- دسترسی استادان و محصلين به کتابخانه و منابعدیجتلی ؛
- محیط مناسب آموزشی و لابراتوار مجهز تکنالوژی معلوماتی و انجنيری نرم افزار؛
- ایجاد کميته کریکولم در سطح پوهنحی به منظور بازنگری کریکولم مطابق به استندارد های جهانی
- ایجاد بورد تضمین کیفیت تحصیلی در پوهنحی به منظور ارایه آموزش با کیفیت؛
- تامين ارتباط با ادارت خصوصی و دولتی جهت معرفی نمودن محصلين بشکل انترشیپ
- دسترسی محصلان به انترنت با سرعت بالا.
اهداف آموزشی
- تلاش در جهت استفاده از جدید ترین نظریات و شیوه های علمی در علوم کمپیوتری؛
- ایجاد توانایی های لازم برای محصلان تا بتوانند دانش کمپیوتری را برای حل مسایل علمی به کار گرفته و نیز به تحقیقات بنیادی در این زمینه بپردازند و بدین ترتیب با کسب نظریات علمی و مفاهیم اساسی علوم کمپیوتری به توسعه و پیشرفت این علم کمک کنند.
- آماده سازی محصلان برای ادامه تحصیل در دوره های تحصیلات ماستری وداکتری این رشته.
برای به دست آوردن اهداف آموزشی تعیین شده محصلین با سپری نمودن حد اقل 148 کریدت میتوانند به سویه لیسانس فارغ شوند.
نتایج متوقعه
- انتظار میرود که فارغ التحصیل دیپارتمنت انجنیری نرم افزار قادر به جمع آوری معلومات و نیازمندی ها از استفاده کننده, تجزیه و تحلیل معلومات, دیزاین و مجسم کردن معلومات, ایجاد نرم افزار, نصب وعیار سازی آن در کمپیوتر و سیستم باشد.
- فارغ التحصیل دیپارتمنت انجنیری نرم افزار باید توانایی تولید نرم افزار های کمپیوتر, انجنیری و… و کمک در ایجاد شبکه, مدیریت و امنیت شبکه های کمپیوتری و مدیریت سیستمهای معلوماتی را داشته باشد.
- فارغ التحصیل این رشته قادر به ایجاد زبانهای جدید برنامه نویسی, ابزار و روش های نوین برای بهبود سیستم های کمپیوتری خواهد بود.
- فارغ التحصیل دیپارتمنت انجنیری نرم افزار باید توانایی ارتقای سیستم های کمپیوتری که پایه مستحکم برای تجارب محاسباتی, امنیتی و اقتصاد مدرن است را دارا باشد.
- تحقیق ها و پژوهش های جدید، چاپ و نشر آن در ژورنال های آکادمیک, از اندوخته های فارغان این رشته را تشکیل میدهد.
- توقع میرود که فارغ رشته انجنیری نرم افزار توانایی تشخیص حرفه ای مشکلات و چالش های سیستمهای مدیریتی کمپیوتری و برنامه نویسی را داشته باشد.
- تجزیه و تحلیل حرفه ای مشکلات برنامه نویسی و سیستمهای مدیریتی و تعریف یا پیشنهاد راه حل مناسب از مشخصه های فارغان این رشته است.
- طراحی, دیزاین, تطبیق و ارزیابی سیستم ها و برنامه های مبتنی بر کمپیوتر برای رفع نیاز های مورد نظر از توانایی های فارغان این رشته شمرده میشود.
- فارغ این رشته, توانایی طراحی, دیزاین و تطبیق نرم افزار ها را دارد.
- توانایی مدیریت نرم افزار های کمپیوتری ساده و پیچیده, از مشخصه های فارغان این رشته محسوب میگردد.